Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Igazi szupertáplálék
  2024-01-07 21:16:57, vasárnap
 
  Igazi szupertáplálék: tökmag - tökmagos-chiamagos pudingrecepttel

A tökmag tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és zsírt is. Igazi tápanyagerőműnek számít, hiszen gazdag forrása a foszfornak, a réznek, a niacinnak, de triptofánt is nagy mennyiségben tartalmaz. A tökmagnak nagyon sok pozitív hatása van az egészségre, mutatjuk is, melyek ezek.

Az éjszakai alvás nagyon fontos, hiszen ezzel szinte megfiatalodik az agy, az elme és a test is. Nemcsak az alvás mennyisége, hanem annak minősége is kulcsszerepet játszik az egészség megőrzése szempontjából. Ha nem tudunk elaludni, vagy éjszakánként nem alszunk jól, akkor lefekvés előtt fogyasszunk tökmagot, ugyanis triptofánt tartalmaz. A triptofán egy olyan aminosav, amely segít a szervezetnek szerotonint előállítani. Ez egy olyan neurotranszmitter, amely befolyásolja az alvást és a hangulatot. A szerotonin segít szabályozni a melatonin szintjét, biztosítva a jó éjszakai alvást és fenntartva a cirkadián ritmust. A tökmag magnéziumot is tartalmaz, amely csökkenti a stresszt és a szorongást, ez pedig nagyon fontos, ha álmatlanságban szenvedünk.

A tökmag antioxidánsokban is bővelkedik, amelyek megvédenek bennünket az oxidációtól, és hatásukra a sejtek sem kerülnek stresszes állapotba. Mivel a sejtek egészsége összefügg az öregedéssel, ezért a tökmag segíthet kivédeni az oxidatív károsodást. E-vitamint és karotinoidokat is tartalmaz, amelyek szintén hatékonyak az oxidatív stressz kivédésében.

Remek gyulladáscsökkentő hatással is bír a tökmag. Mivel a gyulladás a testünk minden szervét, sejtjét és szövetét érintheti, ezért kulcsfontosságú, hogy a gyulladáscsökkentő táplálékokra helyezzük a fókuszt.

Az egészséges vérnyomást is biztosítja a tökmag, mivel nagyon jó magnéziumforrásnak számít. Ez a tápanyag több mint 300 biokémiai reakcióért felelős a szervezetben, emellett a vérnyomás szabályozása is a feladatai közé tartozik.

Nagyon fontos, hogy az immunrendszerünk erős és egészséges maradjon. A tökmag az E-vitamin magas koncentrációját tartalmazza és cinkben is gazdag. Mindkettő tápanyag híres az immunerősítő tulajdonságáról.

A tökmag nagyon előnyös a glikémiás kontroll fenntartására, illetve a vércukorszint és az inzulinszabályozás javítására, különösen a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára javasolt a fogyasztása.

A tökmag a szívbarát és a vérnyomásbarát magnézium mellett magas koncentrációban tartalmaz omega-3 zsírsavakat is, amelyek csökkentik a trigliceridszintet. A triglicerid magas szintje szorosan kapcsolódik a szívbetegségekhez. A posztmenopauzába lépő hölgyeknek is javasolt a tökmag fogyasztása, amely már 12 hétnyi rendszeres fogyasztást követően megemeli a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét.

A tökmagból és a chiamagból kiváló egészséges desszerteket is készíthetünk. Most egy ilyen recept következik.

Tökmagos-chiamagos puding hozzávalói:
egy csésze mandulatej,
1 evőkanál méz,
1 teáskanál sütőtök-fűszerkeverék,
3/4 csésze sütőtökpüré,
1/3 csésze chiamag,
1 dl natúr joghurt,
1 evőkanál tökmag,
1 csipet fahéj,
fél banán,
2-3 szelet alma,
ízlés szerint vaníliarúd.

Elkészítése:
Daráljuk le a tökmagot. A mandulatejben keverjük el a joghurtot, a mézet, a sütőtök-fűszerkeveréket, a fahéjat, a chiamagot és a tökmagot, illetve kapargassuk ki a vaníliarúd belsejét és azt is keverjük az elegyhez. Vegyünk elő egy üvegpoharat. Rétegezés következik: egy kisebb adag sütőtökpüré, chiamagos elegy, majd banán, ezután ismét sütőtökpüré, alma, szintén chiamagos elegy. Rétegezzük így a hozzávalókat, míg el nem fogynak. A pohár tetejét gyümölcsökkel és egy csipet sütőtök-fűszerkeverékkel díszítsük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: fűszerkeverékkel, cukorbetegségben, tápanyagerőműnek, immunrendszerünk, antioxidánsokban, posztmenopauzába, fűszerkeveréket, tulajdonságáról, koncentrációban, koncentrációját, kulcsfontosságú, pudingrecepttel, karotinoidokat, vérnyomásbarát, álmatlanságban, szupertáplálék, szempontjából, megfiatalodik, fűszerkeverék, kulcsszerepet, mandulatejben, gyümölcsökkel, fenntartására, vércukorszint, készíthetünk, hozzávalókat, immunerősítő, szabályozása, táplálékokra, szervezetnek, desszerteket, szervezetben, befolyásolja, mennyiségben, éjszakánként, szénhidrátot, tökmag tartalmaz, tökmagnak nagyon, éjszakai alvás, alvás mennyisége, egészség megőrzése, olyan aminosav, szervezetnek szerotonint, olyan neurotranszmitter, szerotonin segít, melatonin szintjét, cirkadián ritmust, tökmag magnéziumot, tökmag antioxidánsokban, sejtek egészsége, tökmag segíthet, oxidatív károsodást,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Albert Einsteinről  képre írva  Reggel van  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Gonosz démon-álarc  Png nő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Nem tudhatod  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Nem számIt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Radikális szeretet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kaffka_Margit  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Png cica  Csak a fogyatkozás látható  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Éretlen vers  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Annuska bar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Albert Einsteinről  Png kislány  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Kellemes délutánt kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Alázat  Őrizkednünk kell...  Png virág  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alvó cicák  Png kislány  Szívem tiéd  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Hiányzik  Paul David Tripp Április 19  69 éve hunyt el Albert Einstei...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Kellemes délutánt kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Tavaszi kép 
Bejegyzés Címkék
tökmag tartalmaz, tökmagnak nagyon, éjszakai alvás, alvás mennyisége, egészség megőrzése, olyan aminosav, szervezetnek szerotonint, olyan neurotranszmitter, szerotonin segít, melatonin szintjét, cirkadián ritmust, tökmag magnéziumot, tökmag antioxidánsokban, sejtek egészsége, tökmag segíthet, oxidatív károsodást, oxidatív stressz, testünk minden, egészséges vérnyomást, tápanyag több, vérnyomás szabályozása, feladatai közé, immunrendszerünk erős, immunerősítő tulajdonságáról, tökmag nagyon, glikémiás kontroll, 2-es típusú, vérnyomásbarát magnézium, triglicerid magas, posztmenopauzába lépő, tökmag fogyasztása, chiamagból kiváló, ilyen recept, csésze mandulatej, mandulatejben keverjük, vaníliarúd belsejét, kisebb adag, pohár tetejét, fűszerkeverékkel, cukorbetegségben, tápanyagerőműnek, immunrendszerünk, antioxidánsokban, posztmenopauzába, fűszerkeveréket, tulajdonságáról, koncentrációban, koncentrációját, kulcsfontosságú, pudingrecepttel, karotinoidokat, vérnyomásbarát, álmatlanságban, szupertáplálék, szempontjából, megfiatalodik, fűszerkeverék, kulcsszerepet, mandulatejben, gyümölcsökkel, fenntartására, vércukorszint, készíthetünk, hozzávalókat, immunerősítő, szabályozása, táplálékokra, szervezetnek, desszerteket, szervezetben, befolyásolja, mennyiségben, éjszakánként, szénhidrátot, üvegpoharat, magnéziumot, fogyasztást, triglicerid, zsírsavakat, fogyasszunk, fogyasztása, előállítani, szerotonint, szabályozni, kapcsolódik, koleszterin, kapargassuk, tartalmazza, oxidációtól, sütőtökpüré, elkészítése, kivédésében, öregedéssel, hatékonyak, triptofánt, szenvedünk, biztosítja, következik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.